https://x.com/i/status/1875974658194800778
Światowej sławy lekarz, dr William Li, wyjaśnia, w jaki sposób kakao może stymulować komórki macierzyste do migracji do różnych miejsc naprawy i regeneracji w całym ciele.
Kakao jest podstawowym składnikiem czekolady i powstaje z ziaren drzewa kakaowca w procesie fermentacji, suszenia i prażenia.
Badania kliniczne wykazały, że u mężczyzn po sześćdziesiątce cierpiących na chorobę serca, którzy pili dwie szklanki ciemnego, gorącego kakao dziennie przez miesiąc, liczba ich komórek macierzystych podwoiła się, a krążenie znacznie się poprawiło.
Badanie COSMOS (COcoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study) to szeroko zakrojone badanie kliniczne, które niedawno wykazało, że spożywanie kakao o wysokiej zawartości flawanoli zmniejsza ryzyko zgonu z przyczyn sercowo-naczyniowych.
Co o tym myślicie?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz