Chleb jest w naszej kulturze od setek lat podstawą wyżywienia. Niestety, ale od jakiegość czasu składniku stosowane do jego wyrobu rujnują nasze zdrowie. W produkcji przemysłowej nie stosuje się orkiszu, samopszy czy płaskurki tylko modyfikowane genetycznie zboża, dosuszane glifosatem. Zamiast naturalnego zakwasu dodaje się kilogramy zakwaszaczy, polepszaczy i konserwantów. Wynikiem tego jest olbrzymia ilość schorzeń dróg pokarmowych, alergii i nieolerancji pokarmowych. Powodują one upośledzenie wchłaniania substancji odżywczych, co z kolei prowadzi do upośledzenia pracy narządów wewnętrznych.
WYjście jest jedno - zacznijmy sami piec zdrowy chleb z prastarych mąk. Ich producentów znajdziecie w necie. To ekologiczni rolnicy, choćby tacy jak Grzegorz Śleziak, który sprzedaje swoje wyroby w internecie: https://www.bialysaibaba.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz