ORP " Groźny" 351

ORP " Groźny" 351
Był moim domem przez kilka lat.

wtorek, 26 września 2023

Wyjście jest jedno - zacznijmy sami piec zdrowy chleb z prastarych mąk

Może być zdjęciem przedstawiającym bagietka, chleb żytni i tekst „kwas propionowy ipropionian sodu (E280-281)- konserwanty, które dodaje się do chleba paczkowanego. Marketowy chleb- tablica mendelejewa na talerzu kwas sorbinowy sorbiniany (E 200- (E200-E203)- konserwanty mogące uczulać. kwas cytrynowy (E330)- sztuczny zakwas dodawany zamiast zakwasu naturalnego. dwutlenek siarki (E220)- silny konserwant mogący spowodować problemy trawienne. fosforany wapnia (E339-34)- regulatory kwasowoÅci utrudniające przyswajanie przez organizm wapnia. mąka sojowa pozwala na dodanie do chleba sporej ilości wody. L-cysteiny (E920)- polepszacze konsystencji. FałszujÄ skład chleba ijakość marnej mÄki. Tanie wytwarzane są zrozpuszczonych w kwasie włosów. mąki zbóż GMO zziaren dosuszanych glifosatem ZDROWIE bez lekow”
Chleb jest w naszej kulturze od setek lat podstawą wyżywienia. Niestety, ale od jakiegość czasu składniku stosowane do jego wyrobu rujnują nasze zdrowie. W produkcji przemysłowej nie stosuje się orkiszu, samopszy czy płaskurki tylko modyfikowane genetycznie zboża, dosuszane glifosatem. Zamiast naturalnego zakwasu dodaje się kilogramy zakwaszaczy, polepszaczy i konserwantów. Wynikiem tego jest olbrzymia ilość schorzeń dróg pokarmowych, alergii i nieolerancji pokarmowych. Powodują one upośledzenie wchłaniania substancji odżywczych, co z kolei prowadzi do upośledzenia pracy narządów wewnętrznych.
WYjście jest jedno - zacznijmy sami piec zdrowy chleb z prastarych mąk. Ich producentów znajdziecie w necie. To ekologiczni rolnicy, choćby tacy jak Grzegorz Śleziak, który sprzedaje swoje wyroby w internecie: https://www.bialysaibaba.pl

Brak komentarzy: